Акция по кръводаряване - Телевизия Шумен

Акция по кръводаряване под надслов “Капка по капка живот” организира детска градина “Изворче”. В нея се включиха служители,родители и доброволци.

Доброволците през тази кампания са повече отколкото предишните.

„Аз преди години имах много сериозна нужда от кръводаряване. Тогава ми помогнаха и реших да се включа в тази добра инициатива. Сигурна съм, че това е кауза, която спасява животи. Като баба в детска градина “Изворче” съм с отворено сърце винаги да направя нещо добро“, каза кръводарителя Ася Иванова.

Инициативата е вече традиционна и е прекъсвала само по време на ковид пандемията.

“ Идеята възникна много спонтанно, когато можеше да се помогне на едно детенце в беда. Това беше преди 9 години и оттогава досега всяка година, в Деня на дарителя, правим тази акция, с прекъсване по време на пандемията. Тази година се опитваме да я възстановим и за мое щастие желаещите да дарят кръв са между 30 и 40 човека.”, допълни директорът детска градина “Изворче”, Даниела Димитрова.

Целта на инициативата е да се подпомогне отделението по трансфузионна хематология към МБАЛ – Шумен. Досега в акциите по кръводаряване са участвали повече от 300 дарители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *