Акция „С предпазен колан на задната седалка“ - Телевизия Шумен

Близо 1600 деца от община Шумен ще се включат в новия етап от кампанията „ С предпазен колан на задната седалка“.

„Тази инициатива сама по себе си има образователна цел и е насочена към децата, и не само. Ние имаме голямото желание да достигнем до родителите и обществеността, защото в крайна сметка отговорността на родителите е основна. Те са тези, които возят дечицата в автомобилите си.“, каза Диляна Габровска, представител на местния бизнес.

В рамките на първите етапи са били обхванати около 2 400 ученици от Шумен.

„Изграждането при мисленето на децата започва най-вече от ранна възраст, когато са по-малки и това е много добра инициатива, която ще спомогне за тяхното правилно възпитание при возенето в автомобили“, допълни инсп. Йордан Жеков от сектор „Пътна полиция“.

Кампанията ще се проведе в 11 училища в Шумен и Плиска.

„Няма нищо по-ценно на света от живота на децата, няма нищо по-ценно от това да им дадем шанса да пораснат и то да пораснат с добрия пример на своите родители, учители и с добрия пример на обществото, да изградят уменията си за самосъхранение. Само така ще го има нашето общество и ще продължим напред.“, каза Роза Енчева, представител на община Шумен.

В инициативата като доброволци са журналисти и представители на шуменския бизнес. Заедно с полицаите те ще влязат в часовете и ще обясяват на децата как да пътуват безопасно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *