Богата програма в театъра - Телевизия Шумен

Богата и разнообразна програма ще предложи на своята публика ДКТ „Васил Друмев“ – Шумен през юни. Основен акцент в нея ще са събитията, посветени на децата.

Още на 1-ви юни от 10:00 ч. ще бъде открита изложба с детски рисунки в новото арт пространство – зала „1300“, която ще се превърне в домакин на ежеседмични творчески събития. В 17:00 ч. стартира новата инициатива на ДКТ „В. Друмев“ с фокус към децата – „Любопитко в театъра“ – образователна театрална игра. Малките почитатели на театралното изкуство ще имат възможност да се запознаят как звукът и светлината в залата създават магията на творческия образ. Вече са пуснати билети в продажба на касата на театъра. Цената е 3.00 лв. Очаквайте и следващите игри на „Любопитко в театъра“ на 10.06. /петък/ и 17.06. /петък/ от 17:00 ч.

Празникът на детето 1-ви юни ще завърши с опит за поставяне на нов световен рекорд за пукане на балони. Пред сградата на театъра всеки ще има възможност да получи балон и след като те се изчерпат по даден знак ще се пристъпи към тяхното спукване.

През юни театърът започва още една инициатива – „В света на куклите“. Всяка събота от 12:00 ч., след представлението в зала „Патиланчо“ ще се провеждат детски театрални работилници. В тях могат да се включат до 20 участници. В рамките на тези работилници децата ще се научат как да изработват театрални кукли от различни материали, как да си направят мини сцена, как работи театър на сенките. Разкрита е предварителна продажба на билети на касата на театъра, на стойност 3.00 лв. Детските театрални работилници ще се провеждат в зала „1300“.

Продължават и традиционните представления за най-малките – всяка събота и неделя от 11:00 ч.

На 4 юни гостува ТМЦ „Разград“ със спектакъла „Приказоразбивачи“ от Т. Георгиева. На 5 юни ще се играе „Жълтата червена шапчица“ по Джани Родари. На 11 юни– „Закуска за принцеса“ от Янко Митев, а на 12 юни – „Тримата братя и златната ябълка“ по народната приказка, драматизация Мирослав Стоилов.

На 18 юни – „Гарджето певец“ по Светослав Минков. На 19.06. – „Пипи дългото чорапче“ по Астрид Линдгрен (в основна зала), на 25 юни – „Историите на мистър Хепи“ по Доналд Бисет, а на 26 юни „Приказка за годишните времена“ по музика на Вивалди.

В рамките на месеца публиката ще може да гледа три спектакъла за възрастни. На 02.06. на камерна сцена ще се играе „Две“ от Таня Шахова.

На 08.06. на основна сцена – „Дойдох си“ от Йонка Илиева.

На 29.06. – „Живот в три версии“ от Ясмина Реза.

На шуменска сцена гостуват Вива Арте – София с „Омразна любов“ (15.06. от 19:00 ч.) и БТР и  филхармония  – на 22 юни от 19:00 ч.

Спектаклите на ДКТ „В. Друмев“ гостуват на различни сцени в страната.

„Осъдени души“ по Димитър Димов гостува на 15.06. в София, а на 16.06. в Стара Загора. Жители и гости на гр. Карнобат ще могат да гледат комедията „Михал Мишкоед“ от Сава Доброплодни, драматургичен вариант Кольо Карагеоргиев на 22.06. Спектакълът „Гарджето певец“ ще зарадва децата във Варна /02.06./, Горна Оряховица и Самоводене /04.06./. В турне са „Тримата братя и златната ябълка“ по народната приказка“ /01.06./ и „Задявки надигравки“ – авторски спектакъл на Съби Събев /04.01./.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.