Ванеса Гецева с грамота „Джон Атанасов“ - Телевизия Шумен

Наградите „Джон Атанасов“ на Президента на Република България бяха връчени вчера. Те се дават на млади учени и ученици за изключителни постижения в компютърните науки и информационните технологии.
Тази година в категорията „Дебютен пробив в областта на компютърните технологии“ грамота беше присъдена на Ванеса Гецева. В момента тя е докторант в Колумбийския университет в Ню Йорк, но шуменци я помнят като една от най-добрите състезателки по програмиране на Школа А&Б. Ванеса имаше своите изключителни изяви в науката още като ученичка, като беше една от най-ярките участнички в годишните сесии на Ученическия институт по математика и информатика към БАН. Вчера, наградата от нейно име получи майка й, тъй като Ванеса нямаше възможност да пътува от САЩ.
Във Фейсбук тя написа: „Безкрайно благодарна съм за признанието и за вас – Галина Тодорова и Бисерка Йовчева – за това, че сте моя опора и най-голяма подкрепа. Макар да нямах възможността да присъствам на днешната церемония, за мен е истинско щастие, че тази грамота бе връчена именно на вас. Обичам ви!“

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *