Военни формирования отварят врати за 1 юни - Телевизия Шумен

Във връзка с 1 юни Международния ден на детето във военни формирования в различни гарнизони на страната ще се проведе Ден на отворени врати.
Военните формирования от състава на Сухопътните войски в Стара Загора, Благоевград, Плевен, Смолян, Хасково, Ямбол, Шумен, Мусачево, Враца, Горна Оряховица, Асеновград ще посрещнат всички желаещи. Военнослужещите ще запознаят децата и младежите с историята на военните формирования, ще им покажат различни образци на въоръжение, бойна техника и снаряжение, ще демонстрират своите умения. Младите приятели на Сухопътните войски ще имат възможност да разгледат и войсковите музеи.

Три от авиобазите на Военновъздушните сили (ВВС) отварят врати на 1 юни. 12-а авиобаза Долна Митрополия и 16-а авиобаза Враждебна посрещат гости от 10.00 до 14.00 часа, а 22-а авиобаза Безмер – от 09.30 до 12.30 часа. Статичен показ ще запознае малките и големите любители на авиацията с предназначението и характеристиките на авиационната, самолетообслужващата и логистичната техника, с въоръжението и специалното оборудване на експлоатация във ВВС. В 22-а авиобаза Безмер децата ще имат възможност да покажат своя талант с рисунка на асфалт, като най-добрите ще бъдат отличени с награди.

Във Варна Военноморските сили организират за децата Ден на отворени врати. Желаещите имат възможност да посетят кораби от състава на Военноморска база – Варна и вертолетна авиобаза „Чайка“ от 10.00 до 16.00 ч.

По случай Международния ден на детето Съвместното командване на специалните операции (СКСО) се включва в детски фестивал на знанието и движението в Пловдив на 4 и 5 юни (събота и неделя). От 10.00 до 16.00 ч. децата ще имат възможност да чуят интересни лекции, да видят и участват в демонстрации, съвместно с военнослужещите от СКСО да се ориентират с компас, да влязат в ролята на спасители, биолози, учени, изследователи на пещери, да опознаят вертикалния свят на алпинизма и катеренето и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.