Възрастна жена пострада при пожар - Телевизия Шумен
Велосипедист пострада при катастрофа

82-годишна жена от шуменското село Лозево е пострадала след пожар. Сигнал за произшествието е приет в 04:48 часа на 10 август. Това съобщиха от ОД на МВР в града. Съобщено било, че гори къща на ул.“ Август Попов“ в селото. Към мястото на произшествието незабавно са насочени екипи на пожарна и полиция. След пристигане на място полицейски екип чул викове за помощ. В една от стаите на къщата била възрастна жена.

Полицаите, заедно с пожарникарите спасили жената, която била в силно задимена стая в къщата. Откарана била с екип на спешна помощ в шуменската болница. Настанена е за лечение в ОАИЛ с дихателна недостатъчност.

Огнеборците заварили развит пожар в пристройка, долепена до къща. Пет противопожарни екипа с 10 огнеборци и спасители участвали в ликвидирането му.  От две домакинства са унищожени общо 310 кв. м. покривна конструкция, 20 кубика дърва за огрев, моторен трион, ярмомелка, ел.флекс, елетрожен, хидрофор, водоструйка, дрелки, 20 бали фураж, мотофреза и много други инструменти.

Пламъците са ликвидирани с помощта на 48 тона вода, пяна. Спасени от опожаряване са две къщи. По данни на очевидец огънят тръгнал след силен вятър. Клон от стар орех се счупил и скъсал електропровода, който преминавал над къщата и предизвикал пожара. Извършен е оглед. Образувано е досъдебно производство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.