Готови сме за зимата - Телевизия Шумен
Готови сме за зимата

Готови за зимата са всички фирми и институции в община Шумен, които отговорят за почистване и поддържане на пътната мрежа. Това докладваха шефовете им на заседание на Общинския съвет за намаляване на риска от бедствия.
„Първо – детски градини, училища, болницата, пожарната и тогава – административни сгради. Да осигурим възможност на родителите да заведат децата си на градина, за да отидат на работа. Това е основното, което искам от фирмите, които са за снегопочистване“, каза Любомир Христов, кмет на община Шумен.
Тази зима за улиците в град Шумен, за селата от общината и общинската пътна мрежа отговаря „Автомагистрали – Черно море“. Фирмата вече е закупила 800 тона сол и 10 тона калциев хлорид за обработка против заледяване. Има организация и за поддържане на сметоизвозването.
„Разчели сме по трима работника в екипа, единият, който разчиства казана ръчно, а другите двама оперират с машината за събиране на отпадъка от контейнерите“, каза Сашко Велев, Общинско предприятия “Чистота”.
29 са болни в общината, които са на хемодиализа и ще бъдат обслужвани приоритетно, заедно с 152 бременни жени с термин през зимните месеци. С осигурено отопление са всички социални заведения в общината.
„Вие всички пред всички казахте това, което трябва да правим и съм оптимист, че тази зима ще се справим много по-добре в сравнение с други години, дано това да е така“, каза още кметът на Шумен.
Само в три села няма хранителни магазини и градоначалникът на Шумен настоя да се създаде организация през зимните месеци хората там да не остават без хляб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *