Готови сме за зимата - Телевизия Шумен
Готови сме за зимата

Готови за зимата са всички фирми и институции в община Шумен, които отговорят за почистване и поддържане на пътната мрежа. Това докладваха шефовете им на заседание на Общинския съвет за намаляване на риска от бедствия.
„Първо – детски градини, училища, болницата, пожарната и тогава – административни сгради. Да осигурим възможност на родителите да заведат децата си на градина, за да отидат на работа. Това е основното, което искам от фирмите, които са за снегопочистване“, каза Любомир Христов, кмет на община Шумен.
Тази зима за улиците в град Шумен, за селата от общината и общинската пътна мрежа отговаря „Автомагистрали – Черно море“. Фирмата вече е закупила 800 тона сол и 10 тона калциев хлорид за обработка против заледяване. Има организация и за поддържане на сметоизвозването.
„Разчели сме по трима работника в екипа, единият, който разчиства казана ръчно, а другите двама оперират с машината за събиране на отпадъка от контейнерите“, каза Сашко Велев, Общинско предприятия “Чистота”.
29 са болни в общината, които са на хемодиализа и ще бъдат обслужвани приоритетно, заедно с 152 бременни жени с термин през зимните месеци. С осигурено отопление са всички социални заведения в общината.
„Вие всички пред всички казахте това, което трябва да правим и съм оптимист, че тази зима ще се справим много по-добре в сравнение с други години, дано това да е така“, каза още кметът на Шумен.
Само в три села няма хранителни магазини и градоначалникът на Шумен настоя да се създаде организация през зимните месеци хората там да не остават без хляб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.