Гъст дим и силна миризма след пожар в кв. “Мътница” - Телевизия Шумен

Спешни мерки във връзка с продължаващото задимяване на квартал Мътница и тлеещи материали след пожар от петък на площадката за вторични суровини поискаха живеещите в населеното място.

“Това което е притеснително е, че 5-6 ден след потушаването все още има тлеещи огнища, които предизвикват огромно обгазяване в квартала. Вече домовете са пълни с шушак, който е реална опасност за здравето на населението”, каза главният специалист Цветанка Михайлова.

Жителите на квартала се оплакват от гъст дим със силна миризма всяка вечер по едно и също време.Поредната ситуация с гъст дим и задушлива миризма беше снощи. Жители на квартала се събраха пред площадката за вторични суровини и отново установиха, че вътре има две огнища. Последваха десетина сигнала до спешния телефон 112, както и на зеления телефон на еко инспекцията в Шумен. От пожарната обаче отказваха да изпратят екип, с мотив, че собствениците са поели ангажимент към мястото.

След неуспешните разговори с пожарната, жителите на кварта извикаха на място областният управител, Владимир Йолов, който се запозна със ситуацията. Малко преди него обаче на място пристигна и пожарна. Днес областният управител свика работна среща с иснтитуциите, за да се обсъди проблема и да се намерят решения.

“Стоях там 40 минути, след тръгването ми от там повярвайте ми 15 минути аз не се чувствах добре от пушака, който поех там. Това не е за подценяване, квартал мътница приличаше на затиснат от гъст облак пушак”, заяви Йолов.

На срещата пристигна и Симеон Дамянов, един от управителите на фирма Метарекс, който малко по-рано не поиска да застане пред камерата на Телевизия Шумен. Той заяви, че до момента са спазили всички предсприсания на РИОСВ.

Областният управител поиска проблемът да бъде разрешен още тази вече и допълни, че институциите трябва да работят заедно, а не самостоятелно.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.