Детски педагози на курс за постпандемични методи на обучение - Телевизия Шумен
Детски педагози на курс за постпандемични методи на обучение

Как да бъдат обучавани децата в условия на пандемия ще се обучават педагози на Детска градина “Братя Грим” в Шумен. Детското заведение е получило одобрение на съвсем нов проект за квалификация на учители по програма „Еразъм +“.
„С което нашата градина показва отново, че мисли за това как да бъде най-полезна във всеки един етап и във всеки един момент за всички деца. Дейностите на открито за нас не са новост. Имаме още два проекта, които реализираме, свързани с дейностите на открито, но предизвикателствата на съвремието ни карат да търсим нови и нови варианти, затова този проект ще бъде изключително полезен в тази посока“, каза Евгения Михова, директор на ДГ “Братя Грим”
На двата курса в рамките на обучението ще отидат по трима учители, които после ще предадат своя опит на колегите си.
„Те като се върнат ще имплементират всичко научено в своята група, първо със своите деца, след това ще го представят на всички колеги от градината, така че да могат всички колеги от градината да се ползват и след това ние ще направим някакви семинари или презентационни събития, за да представим това на общинско ниво, ако има възможност и на национално, за да могат повече хора да имат достъп до тези полезни ресурси за децата“, каза още Михова.
Проектът е краткросрочен. Ще е в рамките на една година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *