Задържаха мъж, съпричастен към няколко кражби - Телевизия Шумен
Деца откраднаха и зарязаха автомобил Пет деца, отнели противозаконно автомобил в град Велики Преслав, са установени от органите на реда. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР - Шумен. Сигнал за кражбата, извършена между 11 и 17 часа на 25 август, подал синът на 63-годишния собственик. Автомобилът, с първоначална регистрация през 1993 година, бил паркиран на улица „Виница“, без да е заключен. Обявен е за издирване, а малко по-късно бил намерен изоставен на ул. “ Перуника“ в града и върнат на собственика. Извършителите на кражбата са малолетни са - две от тях са на 8 години, едното е на 7, другите са на 10 и 11 години. Работата по документиране на престъплението продължава.

Криминалисти от РУ- Нови пазар разкриха извършител на кражба на парична сума. Около 9 часа вчера в полицейското управление в града е приет сигнал, че от 51- годишен работник в земеделската кооперация край Плиска е открадната сумата от 700 лева. На място веднага е пратен екип.

Работата по установяване на извършителя започнала и малко по-късно дала резултат. Изяснено било, че „автор“ е служител във фирмата- 53-годишен мъж от село Живково. При работа с него криминалисти установили, че от колегата си мъжът, в различен период от време отнел противозаконно общо 1100 лева, а от други трима колеги извършил кражба на сумата от около 400 лева. Паричните суми са възстановени на потърпевшите. Работата по документиране на извършеното престъпление продължава.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *