Избраха победителите в конкурса за детска рисунка на Община Шумен - Телевизия Шумен

Определиха най-добрите сред близо 300 творби, изпратени за участие в онлайн конкурса на Община Шумен за детска рисунка, посветен на Коледа и Нова година. Жури с председател проф. д-р Ростислава Тодорова-Енчева от Шуменския университет и членове художниците Петьо Дамянов и Мариана Петкова, учителят по изобразително изкуство и графичен дизайн в СУ „Панайот Волов“ Свилен Петров и Елена Димчева от отдел „Култура, младежки дейности и спорт“ в общинската администрация класира участниците. Всички победители в конкурса тази година са от Шумен.
В първата възрастова група за деца на 5 и 6 години победителка е Енес Ахмед Осман от детска градина „Светулка“. На второ място е класирана рисунката на 5-годишната Мелнур Мелин Джевдет от детска градина „Братя Грим“. На трето място е Антоан Мехмедов на 5 години от арт школа „Чифлигарови“.
Във втората възрастова група за деца от 1 до 4 клас с първа награда е отличена Даная Йорданова на 8 години от арт школа „Чифлигарови“. Втора награда печели Юндер Юмер Ремзи на 9 години, възпитаник на ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“. На трета позиция в тази възрастова група е класирана творбата на Кая Йълмаз Гьозджю, която е във втори клас и учи в III ОУ „Димитър Благоев“.
Победителка в третата възрастова група за ученици от 5 до 8 клас е Божидара Йорданова, ученичка в 6 клас от СУ „Сава Доброплодни“. Второто място е за рисунката на Даяна Галинова Василева на 12 години от ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“. С трета награда е отличена Пресияна Александрова Даскалова на 11 години от СУ „Сава Доброплодни“.
Наградата на публиката с 575 гласа печели рисунката на Пресияна Александрова Даскалова на 11 години, ученичка в СУ „Сава Доброплодни“. Нейната творба е класирана и на трето място във възрастовата група за ученици от 5 до 8 клас. Онлайн гласуването във фейсбук страницата на Община Шумен продължи до 19 декември включително.
Авторите на отличените творби ще получат ваучери за книги и коледни торбички с лакомства. Победителите ще получат своите награди от кмета Любомир Христов на 21 декември от 11.00 часа във фоайето на втория етаж в сградата на Община Шумен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.