Изгоряха два вагона от влака София - Варна - Телевизия Шумен

Пожар избухва във първите два от общо четири вагона на пътническата композиция София – Варна. Инцидентът става малко след 19:30 ч. на около два километра след Каспичан. Огънят се разразил изключително бързо, но за щастие пътуващите, над 30 души успели да се евакуират на време, без да има пострадали. След което са извозени с автомобили на пожарната и БДЖ.

„Добре че имаше млади хора, са ме носили на ръце, от влака долу, щото имаше голям насип и после като минахме от другата страна и като почнахме да се търкаляме направо ужас беше.“, сподели една от пътничките Станка Ангелова.

Петя Киронкова допълни – „Ако не беше един човек да ме свали, нямаше как и да слезем, защото супер неудобно от тия старите влакове въобще да се слезе при такава ситуация – От вашия вагон ли тръгна огъня? – Не, аз бях в трети вагон, тръгна от първа класа, от първа класа тръгна, не е от локомотива, щото той беше цял.“.

Един от машинистите е пострадал леко при откачането на локомотива от горящата композиция и е с травма на едната ръка.

До по-голяма трагедия не се стигнало благодарение на адекватната реакция на пожарникар от Варна, който пътувал във влака.

„Колегата поглежда, вижда че започва пламъчно горене, веднага се ориентира търси ръчната спирачка на влаковата композиция, дърпа ръчната спирачка на влаковата композиция и започва, и се опитва да евакуира пътниците, като в същото време и да гаси с прахов пожарогасител.“, каза директорът на пожарната комисар Иван Иванов.

Силата на огъня изпепелява първите два вагона и част от контактната мрежа. Пристигналите на мястото екипи на пожарната успяват да потушат пламъците.

„Съответните технически прегледи и ревизии са в нормите, това сме го видели на място, така че комисията която е назначена за разследване на случая тепърва ще установява причините.“

На изгорелия влак са извършени два огледа, а вероятно пожарът е възникнал във втори вагон. Точните причини довели до инцидента са в процес на изясняване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *