Книга за фотографа Ивайло Сакелариев - Телевизия Шумен
Книга за фотографа Ивайло Сакелариев

В Регионална библиотека бе представена книгата “Фотографския път на Ивайло Сакелариев” от Петя Алексиева. Премиерата е съпътствана от фотоизложба на авторката и известния фотограф.
Книгата проследява професионалното развитие на Ивайло Сакелариев през годините и е богато илюстрирана с негови фотографии.
“Изникна ми идеята да направя книга за него и творческия му път, тъй като осъзнах, че много хора, даже в Шумен са виждали табелката “Фото” на ателието му, но не знаят с какво той е известен. Фотографиите му са страхотни, невероятни и реших, че трябва да бъде представен”, каза Петя Алексиева, автор и фотограф.
Носител на много национални и международни награди известният шуменски фотограф не спира да търси професионалните предизвикателства.
“Най-важното е страстта, защото когато правиш едно нещо със страст, ти имаш желание. Не го правиш по принуда и научаваш всичко. Непрекъснато се интересуваш от новостите, от начина на заснемане, технологиите и по този начин не ти тежи. Аз имам чувството, че никога не съм работил, толкова обичам фотографията”, каза Ивайло Сакелариев, фотограф.
Изложбата е подредена в художествената зала на библиотеката и събира снимки от различни години и нови фотографии на двамата автори.

Изложба и базар с екологична кауза

Изложба на творби от пленер “Смеда”

Изложба с фотографии от пленера „Шумен – познат и непознат“

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *