Конкурс за еко коледни картички - Телевизия Шумен

Дядо Коледа и Снежанка поздравиха участниците в конкурса за изработване на най-атрактивна коледна картичка или предмет, изработени от рециклирани материали. Общо четири училища се включиха в надпреварата, чийто домакин бе гимназията по облекло и хранене „Асен Златаров“.
„Има много рисунки от капачки и шишарки, има рокли от хартия, кораб от шише и оцветени шарени шишета“, каза Факрие Исмаилова – ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Царев брод.
От гимназията по селско стопанство представиха еко арт рамка.
„Която е изработена с боя за пчелни кошери, която е екологично чиста и въобще не вреди на природата. Картичките са изработени от ръчно направена хартия, за която са използвани отпадъчни материали, използвани са естествени материали, вечно зелени дървета, шишарки, канап, който също е направен от коноп, вълна, бяло цвете – бялото цвете е направено от тампони за грим“, каза Ангел Ангелов – ПГССХТ – Шумен.
Жури определи победителите в конкурса, като първите места бяха две.
Другото първо място бе за децата от Царев брод, втори се класираха учениците от селскостопанската гимназия, а домакините останаха на трето място.
Основната цел на конкурса бе да научи децата правилно да оползотворяват отпадъчните материали и правилно да рециклират ненужните такива.

Стартира конкурсът „Еко Коледа“

Трети международен конкурс „Моята мечта за Коледа”

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *