Конференция за бъдещето на Европа се провежда в Шумен - Телевизия Шумен

Българската телеграфна агенция организира на 10 май, от 10:00 часа, в пресклуба си в Шумен конференция на тема „Български гласове за Европа: „Гражданското общество и институциите“. Събитието е в рамките на инициативата „Български гласове за Европа“, която Агенцията изпълнява с подкрепата на Европейския парламент.
Конференцията ще открият евродепутатът Ангел Джамбазки, областният управител на Шумен д-р Владимир Йолов, Найден Косев – заместник-кмет “Образование и култура” на община Шумен и Кирил Вълчев – генерален директор на БТА.
В дебатите по темата „Гражданското общество и институциите“ ще се чуят мненията на представители на различни институции, организации, както и на хора от различни сфери на обществения живот. Те ще представят добри практики в работата си и при взаимодействието между граждани и институции. Ще споделят предизвикателства с които се сблъскват, както и идеи за решаването им в български и европейски контекст. В дискусията ще се включат и университетски преподаватели, ученици и граждани.
Конференцията ще се излъчва на живо и в две от социалните мрежи – https://fb.me/e/ae85MjGdf и https://youtu.be/QtOKgPT1dtU.
Дискусията се организира в рамките на инициативата на БТА „Български гласове за Европа“, част от Конференцията за бъдещето на Европа. Гражданите на държавите от Европейския съюз, включително и от България, имат възможност да изразят пряко представите си в какъв Европейски съюз искат да живеят чрез граждански панели, дебати в съответните страни и на многоезична платформа.
С инициативата си „Български гласове за Европа“, подкрепена от Европейския парламент, Българската телеграфна агенция има амбицията да даде глас на българските граждани в тези дебати, като събере колкото се може повече идеи и мнения на хора от цяла България как трябва да се промени ЕС, за да отговори на бъдещите предизвикателства.
Следете и сайта „Български гласове за Европа“: https://europe.bta.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.