Малки полицаи на пътя - Телевизия Шумен

С различни инициативи полицията в Шумен отбелязва  Националния ден на безопасността на движението по пътищата. Тематични беседи и открити уроци по пътна безопасност се проведоха в детска градина „Дружба“ и  ЦДГ „Златна рибка“.

В  ДГ “Златната рибка“  полицаи  припомниха на децата основните правила при управление на велосипеди и тротинетки. Децата показаха много добри знания, но униформените не пропуснаха да им напомнят да се  возят винаги на задната седалка на автомобилите, на столче и задължително с предпазен колан.

Открит урок по правилно и безопасно пресичане  под мотото „Да пазим живота на децата на пътя“ се проведе в ДГ “Дружба“. Пред директора на ОДМВР- Шумен ст. комисар Георги Гендов децата показаха това, което са научили по безопасност на движението.

Мили деца, изненадан съм приятно като видях какви са условията, в които изучвате правилата за движение. Сигурен съм, че знаете как да пресичате по пешеходната пътека, вие сте активни участници в движението с вашите родители, знаете светлините на светофарната уредба. Уважаеми учители, искам да ви благодаря за усилията, които полагате . Виждам, че сте научили на всичко нашите деца, защото това, което са научили сега ще прилагат и в бъдеще, каза ст. комисар Гендов

На интерактивната детска площадка снабдена с пътни знаци и маркировка малчуганите не изпитаха затруднение при  решаване на поставени задачи при пресичане на регулирани и нерегулирани кръстовища. С инспектори от пътна полиция разиграха реална ситуация за пресичане на уличното Платно извън детското заведение.

Полицейски служители на РУ- Нови пазар участваха в среща- дискусия и викторина на тема „ На пътя животът е с предимство“. Инициативата, организирана от община Каспичан и  ЦПЛР- ЦРД се проведен в НЧ“ Пробуда“ в Каспичан, а целта е да се формират отговорно поведение и култура на безопасно движение по пътищата.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *