МБАЛ-Шумен разшири кислородната инсталация в ковид сектора - Телевизия Шумен
МБАЛ-Шумен разшири кислородната инсталация в ковид сектора

Шуменската болница разшири кислородната си инсталация в ковид сектора на лечебното заведение. Инвестицията е осъществена със собствени средства на болницата.
„В началото на тая вълна, в края на август, успяхме да разширим кислородната инсталация с още 17 точки за кислород“, каза д-р Димитър Костов – директор на МБАЛ-Шумен.
Все още няма финансиране по проекта, с който лечебното заведение кандидатства за изграждане на външен асансьор.
„Нашата болница е изградена по този начин с многоетажна сграда, 13-14 етажа и малка площ на първия етаж, където е спешно приемно. Освен това на първия етаж са разположени и Центърът за спешна медицинска помощ с линейки, които блокират един от входовете на болницата. Няма как да разделим потока, влизащ в Спешно отделение. По проекта сме кандидатствали за изграждане на външен асансьор, т.е. пациентите от Спешно отделение да се насочват към инфекциозно отделение по отделен маршрут, да не се смесва с останалия поток“, каза още д-р Костов.
Има информация, че вероятно пари ще бъдат отпуснати едва през октомври. Междувременно новозаразените с ковид продължават да се увеличават. 139 са пациентите с коронавирусна инфекция, приети в шуменската болницата. Петима са починали през денонощието. Новите случаи в областта са 74.
На фона на повишаващата се заболеваемост само около 15% от жителите на областта са си поставили ваксина. Вчера интересът към имунизациите също е бил слаб. Едва около 180 човека са си поставили ваксина.
Здравната инспекция в Шумен продължава да организира „зелени коридори“ в шестте имунизационни кабинета в областта.

 

Над 50 хиляди жители на област Шумен – с поставени ваксини

139 с ковид в шуменската болница, петима са починалите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *