Млади огнеборци от Шумен с награда - Телевизия Шумен
По-малко пожари в област Шумен

Млади огнеборци от Шумен спечелиха надпреварата в Албена. Отборът на IX ОУ „Панайот Волов“ Шумен е победител в републиканското състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец- Албена 2022“ . Това съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен.

Възпитаниците на Слави Димов се поздравиха с победа след двудневна надпревара с още 27 отбора от цялата страна. На 7 юни младите шуменски огнеборци се класираха първи в дисциплината „бойно разгръщане на състезателна пътека“. Днес надпреварата продължи с „400 м. щафетно бягане с препятствия“. В тази дисциплина заеха бронзовото отличие, но извоюваха първо място в комплексното класиране. Те ще представят страната ни в международните игри, които ще се проведат тази година в Словения.
С резултат от 100,77 точки в дисциплината “400 метра щафетно бягане с препятствия” първо място извоюваха младежите от СУ „Никола Й. Вапцаров“, Айтос. На по-малко от 1 точка от първенеца остана отборът на СУ „Васил Левски“, Троян. Бронзовото трето място в тази дисциплина зае отрядът на IX ОУ „Панайот Волов“, Шумен.
Вчера до победата в дисциплината “Бойно разгръщане на състезателна пътека” стигнаха учениците от шуменското IX ОУ „Панайот Волов“. Второто място завоюваха младежите от чирпанското СУ „Пейо К. Яворов“, а трети останаха представителите на айтоското СУ „Никола Й. Вапцаров“.
В комплексното класиране купата спечели отрядът на IX ОУ „Панайот Волов“, Шумен. Младите огнеборци от СУ „Никола Й. Вапцаров“, Айтос заслужено взеха сребърните медали. Трето място зае отрядът от СУ „Пейо К. Яворов“, Чирпан.
Слави Димов благодари на комисар Иван Иванов, директор на РДПБЗН- Шумен и на всички огнеборци от шуменската пожарна за безрезервната помощ и подкрепа по време на тренировките и подготовката им за всяко състезание. „ Изключително горд съм от резултатите, които постигнахме. Показваме постоянство. За това говорят всички титли, които сме спечелили на различни турнири- „ Юлиян Манзаров“ през 2020 година, турнирът за купата на община Свиленград през 2021г,. тази година отново спечелихме купата на турнира в Свиленград, а днес се поздравяваме като победители на републиканското първенство в Албена“, коментира Ангелов.
Всички участници получиха грамоти за своето участие, а победителите – предметни награди. Съорганизатори на младежкото съревнование са ГД “Пожарна безопасност и защита на населението”, Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта. Дните на младите огнеборци се провеждат с активната подкрепа на Българската федерация по пожароприложен спорт и к.к. „Албена“.

 

Още новини можете да научите на нашата Фейсбук страница и в нашия YouTube канал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.