Над 20% от приема на университета е запълнен - Телевизия Шумен
Над 20% от приема на университета е запълнен

Над 20% от обявения прием на Шуменския университет “Епископ К. Преславски” вече е запълнен.
„На първия етап от класирането вече имаме над 330 студенти, записани в първи курс за новата учебна година. В момента тече едно оживление в шуменския университет, заради това, че тази седмица започнаха да пристигат кандидат-студенти с дипломите от средно образование“, разказа проф. Чавдар Сотиров – зам.-ректор по кандидатстудентска дейност.
През тази година студентите в първи курс ще бъдат освободени от такса в защитените специалностите „Религия и теология“, „Физически и химически науки“ и „Математика“.
„Искам да припомня на бъдещите студенти в Шуменски университет за новите предложения специалности, които предлагаме тази година, а те са именно “Руска филология с бизнес комуникация”, “Софтуерно инженерство”, “Икономическа информатика”, „Технологии за киберсигурност” и последно ни бяха отпуснати бройки и в специалност “Системи за сигурност” в направлението “Национална сигурност”, обясни проф. Чавдар Сотиров.
За тези, които ще подават документи с оценки от дипломите, срокът е 9 юни, а останалите, които искат да се явят на конкурсни изпити, могат да го направят на 5 и на 7 юли. Предстои кампания и за прием на документи за магистърските програми. Тя ще стартира на 27 юни и ще продължи до 22 юли.

Шуменският университет с отлично представяне на Универсиада 2022;

Шуменският университет с двоен празник

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *