Намаляват заразените с ковид в Шуменско - Телевизия Шумен
Мъж на 29 години стана жертва на Ковид-19

Продължава да намалява броя на заразените с ковид през изминалата седмица в област Шумен. Заболеваемостта за 14-дневен период в областта също спада, като е регистрирана 63,2 на 100 000 души към 31 октомври. Седмица по-рано е била 78 на 100 000 души. Задържа се броят на приетите в МБАЛ –Шумен. Настанените през последната седмица са 49.  Поставени под карантина са 22 лица с днешна дата. Момиченце на 6 м. от Шумен е най-малката с доказан положителен резултат за коронавирус през седмицата, а най-възрастна е жена на 82 г. от Сушина.

Под карантина като контактни лица на положителен за COVID-19 случай са поставени деца от детска градина в гр. Каспичан, ученици от професионална гимназия в гр. Шумен и колектив от специализирана институция за предоставяне на социални услуги в града.

85 дози от ваксините срещу COVID-19 са поставени в областта през изминалата седмица. От тях на трима души е поставена първа доза, а с поставена втора доза от ваксините срещу COVID-19 са двама. На 80 души е приложена допълнителна (бустер) доза. От тях с първи бустер са 15, с поставена втора допълнителна доза са 61, а на четирима е поставена и трета допълнителна доза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *