Наркооранжерия в канал - Телевизия Шумен

Наркооранжерия в напоителен канал, разкриха криминалисти от Шумен. Двама шуменци са задържани за отглеждане на канабис в оранжерията, намираща се в близост до квартал „Мътница.
Оранжерията била разположена в бетонното корито на напоителен канал в гориста местност. Униформените открили 49 растения в различен етап на развитие. Някои достигали до впечатляващите 2 м и 20 сантиметра. Работата на полицията започнала преди повече от месец след получен оперативен сигнал.
Криминалисти проследили двама шуменци – на 32 и 21 години. В късните следобедни часове в неделния ден 32-годишният мъж бил задържан до оранжерия. Бил оборудван с инструменти и препарати за обогатяване на почвата.
„Предполага се, че растенията са отглеждани от по-дълго време, не от момента, в който е придобита тази информация. Но, хубавото е, че реколтата всъщност не е достигнала до пазара в Шумен и не е достигнала до крайни потребител. Т.е. едно голямо количество от наркотичното вещество е пресечено и така няма да достигне потребителите“, обясни Ася Йорданова, говорител на ОД на МВР – Шумен.
Извършени са претърсвания на три адреса, обитавани от двама. Иззети от жилището на 21-годишния е стъклен буркан с около 15 г. суха тревна маса, която по негови данни е марихуана. В 32-годишния шуменец е намерен около грам от наркотичното вещество. Иззети са. Ще бъдат изследвани в лаборатория. 21-годишният не е криминално проявен. 32-годишният шуменец е осъждан за държане на наркотични вещества, има нанесена телесна повреда, притежание на оръжие без разрешително. Двамата са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под ръководството на прокурор от Районната прокуратура в Шумен.

Хванаха двама с наркотици зад волана

Намериха наркооранжерия в стара мелница в село Златна нива (обновена)

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *