Областният управител се срещна с делегация от Корфинио - Телевизия Шумен

Областният управител д-р Владимир Йолов прие делегация от италианския град Корфинио, регион Абруцо, водена от заместник-кмета Франческо Денизио. Гостите бяха придружавани от почетния консул на Италия във Варна Антонио Таркуинио. На срещата присъства заместник-областният управител Николай Колев.
Делегацията е на посещение в област Шумен по повод побратимяването на град Плиска и град Корфинио, за което беше подписан меморандум за сътрудничество на 2 май тази година.
Областният управител приветства инициативата за побратимяване на Първата българска столица Плиска с италианския град. Той изрази пълната си подкрепа и се ангажира да съдейства за реализацията на съвместни проекти, за разменни гостувания на състави и групи с цел популяризиране на определени дейности. Според областния управител такива контакти са ползотворни особено за малки населени места, каквито са двата града и това е начин да бъде стимулирано развитието им в частта разширяване на културно-историческия туризъм.
Областният управител подчерта, че работи за представяне на икономическите предимства и възможности на област Шумен, като намерението му е даденостите на региона да бъдат представяни и показвани на различни форуми и срещи с цел привличане на потенциални партньори.
Гостите от Корфинио споделиха, че интересите и на двата града съвпадат, като техните цели са сътрудничеството да бъде разширено, за да успеят в намеренията си за устойчиво развитие на регионите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.