Обновяват две шуменски училища - Телевизия Шумен

Предстоят мащабни ремонти на две шуменски училища. Професионална гимназия по строителство и тази по икономика ще бъдат обновени за над 3 млн лв. Средствата са по оперативна програма „Региони в растеж“, а реализацията се чака от години.

Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия в Шумен ще бъде почти напълно обновена. Сумата, отпусната за ремонтните дейности е 1 916 666 лв.

„Силно се надявам да се получат този път нещата. Доста време чакаме вече, от 2015 година. При предната обществена поръчка беше избран поръчител, но бяха минали вече 5 години, знаете какво става с цените, растат нагоре. Изпълнителят се отказа, за това сега много се радваме, че отново тръгнаха нещата. ЗАвишенията на сумите са големи и се надяваме да имаме изпълнител този път.“, каза директорът на ПГСАГ, Борислав Панайотов.

Със средствата ще бъдат ремонтирани двете основни сгради. Ремонт на покривите, ще бъде сменена парната инсталация . Спортните площадки ще бъдат обновени, като ще има и нови. Предстои поставянето на осветление и монтирането на два асансьора. Общежитието, в което са настанени 25 деца също ще бъде обновено.

„И това е точно във връзка, че се забавиха ремонтите. Няма как да отговорим на предизвикателствата на другите общежития, които в интерес на истината базата им е по-хубава. Много от нашите ученици са в други общежития.“, допълни още Панайотов.

Другото училище, което ще получи 1 441 843 лв. без ДДС е   Професионална гимназия по икономика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *