Обновяват туристическата инфраструктура в Природен парк „Шуменско плато“ - Телевизия Шумен
Обновяват туристическата инфраструктура в Природен парк „Шуменско плато“

Амортизирани табла, счупено мостче и огънати макети на животните. Това е гледката в Горското училище на Шуменското плато. Председателят на туристическото дружество “Мадарски конник” Ангел Филипов, описва мястото като интересно, особено за млади хора, които идват с децата. “Аз съм водил моята внучка, интересно й е, животни, виждат ги и в действителен размер, хубаво е. Би трябвало да се пипне според мен малко, защото си личи, че от доста време не е пипано. За съжаление има деца, които не само гледат, ами ги и посритват, което никак не е добре. Аз не мога да си обясня тази агресивност и това да нанесеш поражение на нещо, което е полезно, което е хубаво и което му се радват всички. Защо, не мога да си обясня, вероятно нещо ни куца във възпитанието”, каза Ангел Филипов.
Благодарение на дарения от кампанията „Избери за да помогнеш“ ще бъде обновена част от парковата инфраструктура в района. Събраните средства са малко над 3 800 лева, с които ще бъдат ремонтирани съоръженията на Шуменското плато. Ще бъдат направени ремонти в районите на Горското училище, Пътеката на приказките и Скалните манастири. “Ще направим това с парите, което да помогне на туристите да преминават през нашите съоръжения безопасно. Тоест на първо място за нас е безопасността, така че това акцентът в нашата работа, която предстои”, обясни Ирина Павлова, старши експерт в Дирекцията на Природен парк “Шуменско плато”.
Кампанията „Избери за да помогнеш“ стартира в края на миналата година и чрез нея за 13-ти пореден път се набират средства за общо 16 значими каузи в цялата страна.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *