Онлайн конкурс за детска рисунка - Телевизия Шумен

За пета поредна година Община Шумен организира конкурс за детска рисунка, посветен на Коледа и Нова година. Поради усложнената епидемичната обстановка и тазгодишното издание на конкурса ще се проведе онлайн. Рисунката трябва да бъде заснета с добро качество и изпратена на имейл адрес z.georgieva@shumen.bg заедно с трите имена на автора, града, учебното заведение, класа и телефон за връзка.

Конкурсът стартира от днес, 25 ноември, и ще продължи до 13 декември включително. До участие се допускат само рисунки, а не предварително изработени готови картички.

От 14 до 16 декември жури от шуменски художници с председател проф. д-р Ростислава Тодорова от Шуменския университет ще селектира 30 творби от всички получени, които ще бъдат качени на фейсбук страницата на Община Шумен. От тях журито ще отличи най-добрите рисунки с първа, втора и трета награда във всяка от трите възрастови групи:

Първа група – 5-6 годишни деца;

Втора група – от І клас до ІV клас;

Трета група – от V клас до VІІІ клас.

Паралелно с това във фейсбук страницата Община Шумен ще се проведе и онлайн гласуване за наградата на публиката, което ще бъде активно от 17 до 19 декември включително.

След като бъдат определени най-добрите творби, победителите трябва да предоставят рисунките си и на хартия в общината, за да бъде направено качествено заснемане на творбите, необходимо за изработването на картичките. Отличените деца, които няма да имат възможност да дойдат в общинската администрация, или са от други градове, могат да изпратят рисунките си по куриер.

От отличените с наградата на публиката и с първа награда в трите възрастови групи ще бъдат изработени електронни поздравителни картички за Коледа и Нова година от името на кмета на община Шумен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.