Оперетен спектакъл на паметника „Създатели на българската държава“ - Телевизия Шумен

Община Шумен, НЧ „Стилиян Чилингиров-1963“ и СНЦ „Смесен хор „Проф. Венета Вичева“ канят шуменци на оперетен спектакъл „Помниш ли ти …“ с избрани откъси от „Царицата на чардаша“ на Имре Калман. Концертът ще се състои на 10 юли, понеделник, от 21.00 часа на паметника „Създатели на българската държава“. Събитието е с участието на Духовия оркестър „Михаил Биков“ и Смесения хор „Проф. Венета Вичева“ под диригентството на Христо Атанасов. На пианото – Жанета Кацарова и Симеон Божилов.
Публиката ще се наслади на познатата експлозия от страсти, пламенни емоции и побеждаващата сила на любовта в изпълнение на гост-солистите Станислава Марчева, Марин Русинов, Пролет Пенчева, Велин Михайлов, Владимир Маринов, Вяра Железова, шуменските хористи и музикантите от оркестъра.
По време на спектакъла ще бъде използвано художествено осветление, което ще оживи пространството около паметника. Ще бъде изградена специална сцена със завеси, подиум и декор, който наподобява обстановката в кабаре.
Концертът се реализира с финансовата подкрепа на Община Шумен и спонсори.
Входът е свободен. Общината осигурява безплатен превоз за отиване и връщане. Три автобуса ще тръгват от сградата на общината в 19.30, 20.00 и 20.30 часа, а за връщане – в 22.30 и 23.00 часа от паркинга на Информационния център.

Концерт, посветен на композитора Николай Тодоров- Кайо

Музеят във Велики Преслав с интересни изложби

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *