Отбелязваме Международния ден на учителя - Телевизия Шумен
Отбелязваме Международния ден на учителя

На 5 октомври отбелязваме Международния ден на учителя и огромната му роля и заслуга за развитието на обществото. Предизвикателство, което Полина Николова поема само преди 20 дни, днес й носи удовлетворение и желание да продължи да дава на децата знания, любов и внимание.
„Учителската професия е трудна и отговорна, но радостта, която ми носи на мен специално, е огромна наистина. Да виждаш радостта в децата, да виждаш техните усмивки, да видиш как блясва пламъчето на знанието – това е просто страхотно. Дълго време се лутах и съжалявам за това. Мога да кажа с ръка на сърцето, че учителската професия ми е на сърце и открих себе си“, каза Полина Николова – начален учител в СУ „Трайко Симеонов“.
Силвия Балабанова е учител от почти 30 години. Казва, че професията й я е научила на търпение и упоритост.
„Животът е един дълъг процес, както и възпитанието и обучението и да бъдем търпеливи, упорити и рано или късно дват добрите резултати“, каза Силвия Балабанова – учител по математика в СУ „Трайко Симеонов“.
Огромната роля на информационните технологии е едно от съвременните предизвикателства пред учителите.
„Единственото, което ни остава на нас, като учители е да бъдем в крак с тях, да ги разбираме, да осмисляме ясно това и в същото време да направим така, че тези информационни технологии, този информационен бум да ни помогне“, каза още Силвия Балабанова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.