Отново спипаха пияни и дрогирани шофьори през уикенда - Телевизия Шумен

Четирима шофьори, управлявали пияни или след употреба на наркотици са засечени при проверки в Шуменско през почивните дни. Това съобщават от ОД на МВР-Шумен.

34-годишен мъж от Нови пазар е спипан да шофира дрогиран. Автомобилът му е спрян за проверка на ул. „Васил Левски“. С техническо средство е установено, че е управлявал превозното средство след употреба на метамфетамин и амфетамин. Отказал е да даде кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство.

На 26 август около 21:40 часа в град Шумен на бул. „Велики Преслав“ от служители на сектор „Пътна полиция“ е извършена проверка на 20-годишен мъж от град Велики Преслав, който е управлявал лек автомобил „Пежо“, с търговищка регистрация. С техническо средство е установено, че е управлявал превозното средство след употреба на алкохол с концентрация в кръвта 1,86 промила. Отказал е да даде кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство.

Друг пиян водач е спипан няколко часа по-късно, отново в Шумен. На бул. „Симеон Велики“ от служители на сектор „Пътна полиция“ е извършена проверка на 49-годишен шуменец, който е управлявал лек автомобил „Киа“. С техническо средство е установено, че е управлявал превозното средство след употреба на алкохол с концентрация в кръвта 2,19 ‰. Водачът е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Вечерта в събота, около 21:50 часа в Шумен на бул. „Симеон Велики“  е извършена проверка на 23-годишен мъж, който е управлявал лек автомобил „ БМВ. С техническо средство е установено, че е управлявал превозното средство след употреба на метамефетамин и канабис. Отказал е да даде кръвна проба за химичен анализ. В автомобила са намерени две електронни везни, 11 грама суха маса и цигара по негови данни с канабис. Задържан е за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство.

Около 21:05 часа в неделя на бул. „Ришки проход“ е извършена проверка на 34-годишен мъж, който е управлявал лек автомобил „Мицубиши“, с шуменска регистрация. С техническо средство е установено, че е управлявал след употреба на наркотици, като е отчетено наличие на амфетамин, метамфетамин и канабис. Отказал е да даде кръвна проба за химичен анализ. В автомобила е намерена една цигара, по негови данни с канабис. Задържан е за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *