Отново хванаха трима пияни зад волана - Телевизия Шумен
Задържаха двама зад волана след употреба на наркотици

Трима водачи са установени да шофират след употреба на алкохол през последните 24 часа. Това съобщават от шуменската полиция. Малко след 23 часа снощи на ул.“ Тича“ във Велики Преслав е спрян за проверка водач на Рено „Лагуна“ с разградска регистрация. Автомобилът бил управляван от 60-годишен мъж с адрес във Велики Преслав. Бил във видимо нетрезво състояние. Тестван бил с дрегер. Отчетени са 2,61 промила алкохол в издишания въздух. Дал е кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление във Велики Преслав. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 1 от НК е образувано бързо производство.

Около 19:25 часа на 20 юли полицейски екип спрял за проверка до зърнобаза в село Сливак водач на лек автомобил Фолксваген „Бора“ с шуменска регистрация. Зад волана бил 32-годишен мъж от село Черна. Тестван бил за шофиране след употреба на алкохол. Отчетени били 1,89 промила алкохол в издишания въздух. Отказал да даде кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 343 „Б“ от НК.

В 09:20 часа вчера екип на РУ- Нови пазар спрял за проверка в централната част на града водач на Фолксваген“ Голф“ с шуменска регистрация.  Автомобилът бил управляван от 29-годишен мъж от село Вълнари. Лъхал на алкохол. Изпробване е с алкотест дрегер, показанията на който отчели 1,08 промила алкохол в издишания въздух. Съставен му е акт за установено административно нарушение, отнет му е контролният талон, свидетелство за управление на мпс, свидетелството за регистрация на автомобила и двете регистрационни табели.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.