Пожарникарите реагираха на 21 сигнала - Телевизия Шумен
Забравена свещ подпали къща в Шумен

На 21 сигнала за произшествия са реагирали дежурните противопожарни екипи през последните 72 часа, съобщиха от полицията в Шумен.

В петък срещу събота са погасени пожар в отпадъци на ул. “Стара планина“ в Шумен, оказана е техническа помощ за пренасяне болна жена от жилището й на бул. “Славянски“ до екип на спешна помощ. Ликвидирани са пожар в отпадъци в кв. “Мътница“, в стърнище в местността „Беш тепе“ в Шумен, в сухи треви до магазин в град Плиска, в сухи треви в село Стоян Михайловски, в сухи треви в село Косово, в който имало реална опасност пламъците да обхванат крайните къщи. Благодарение на бързата реакция на екипите са спасени от опожаряване четири къщи. Погасен е пожар в сухи треви в село Цани Гинчево, в отпадъци в село Тодор Икономово и в село Тъкач. Пожарите са без материални загуби. За гасенето им са ползвани общо 32 тона вода.

В съботния ден е оказана техническа помощ за пренасяне на двама болни мъже от апартамент на ул. “Марица“ и от жилище на бул. “Велики Преслав“ в Шумен до екипи на спешна помощ. Събота срещу неделя са ликвидирани са пожари в сухи треви в землището на село Тервел, в кв. “Еверест“ , в село Белокопитово, на ул. “Дедеагач“ в Шумен, в сухи треви и храсти до бившите овчарници в Белокопитово, в сухи треви между Нови пазар и Каспичан, в отпадъци в село Тодор Икономово, в сухи треви в село Риш. Всички пожари са без материални загуби. Оказано е съдействие за обезопасяване на два автомобила след птп с материални щети между две леки коли във Върбица.

Седем екипа потушават пожари

Гъст дим и силна миризма след пожар в кв. “Мътница”

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.