Посланикът на Република Казахстан на визита в Шумен - Телевизия Шумен
Посланикът на Република Казахстан на визита в Шумен

Извънредният и пълномощен посланик на Република Казахстан у нас Негово Превъзходителство Темиртай Избастин ще бъде на посещение в област Шумен. Визитата е по покана на областния управител Владимир Йолов. В 13.00ч. в Областна администрация областният управител ще приеме дипломата, като в разговорите ще участват заместник-областният управител Николай Колев и представители на ръководството на община Шумен.
В 14.00 часа посланикът на Република Казахстан ще посети Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен. Негово превъзходителство Темиртай Избастин ще направи дарение от книги на библиотеката, ще открие изложба и ще се срещне с младата изпълнителка Славея Иванова – носител на голямата награда – Гран При на XIX Международен конкурс за вокални изпълнители „Златен микрофон“ – 2022 г., провел се през тази година в Република Казахстан.
В програмата на посланика на Република Казахстан са включени посещения в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, Държавно предприятие „Кабиюк“, Индустриален парк, Томбул джамия и Паметник „Създатели на българската държава“.

Снимка: Посолство на Република Казахстан в Република България

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.