Поставиха избирателните списъци в Шумен - Телевизия Шумен

Предварителните избирателни списъци за предстоящите парламентарни избори вече са разлепени на видно място на секциите за гласуване в Шумен и селата на общината. Избирателите могат да проверят дали са включени в тях. Към момента 88 119 е общият брой на гласоподавателите на територията на общината, които имат право да участват във вота за народни представители на 2 октомври 2022 година.

От местната администрация съобщават, че Заповедта на кмета за образуване на избирателните секции на територията на община Шумен и утвърждаване на тяхната номерация, обхват и адрес е публикувана на сайта на общината в раздел „Избори и референдуми“ – секция „Избори за Народно събрание – 2 октомври 2022 г.“  Там гражданите могат да направят справка по избирателните списъци, да изтеглят образци на заявленията за гласуване с подвижна избирателна кутия и за вписване в избирателния списък по настоящ адрес. В секцията е достъпен също и симулатор за машинно гласуване, с който се обясняват основните операции при упражняване на вот с устройство.

От Община Шумен напомнят, че във връзка с продължаващите ремонтни дейности в сградата на Общинския младежки дом са променени местата за гласуване в избирателните секции № 30 30 00 059 и № 30 30 00 068. Двете секции са преместени в сградата на СУ „Панайот Волов“ на ул. „Съединение“ №100.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.