Превенция на телефонните измами - Телевизия Шумен

Информационна кампания за превенция на телефонните измами се провежда днес на територията на РУ-Нови пазар, съобщиха от полицията. Тя е насочена към една от най-уязвимите групи – възрастните хора. Полицейски инспектори и полицаите, които обслужват малките населени места, от сутринта са в пощенските клонове, където хората от третата възраст получават своите пенсии. В беседи с тях полицейските служители им заострят вниманието да не бъдат доверчиви, да не споделят с непознати лична информация и данни. Припомнят им кои са основните сценарии за телефонни измами и ги съветват да не се доверяват на непознати, които се свързват по телефона с тях. Отново ги призоваха да не се доверяват на непознати по телефона, особено ако по някакъв повод им искат парична сума, да не назовават имена, да не споменават имена на близките си.

„Въпреки че тази и миналата година на територията на РУ-Нови пазар няма телефонни измами, считаме че е добре да напомняме на хората, че трябва да бъдат внимателни. Една такава информационна кампания никога не е излишна, затова защото чрез нея се напомнят неща, които се знаят, но с времето се забравят“, обясни началникът на РУ-Нови пазар гл. инсп. Веселин Райнов.

Информационни листовки със съвети за предпазване от измами по телефона получиха жители на Нови пазар, Каспичан и малките населени места в региона. Те са издадени с помощта на шуменска фирма във връзка с кампания на ОДМВР-Шумен.

Опити за телефонни измами във Велики Преслав

Полицията предупреждава за опити за измама

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *