Само 10% от жителите на областта са се преброили електронно - Телевизия Шумен
Само 10% от жителите на областта са се преброили електронно

Малко повече от 12 хиляди души, които живеят в близо 5400 домакинства в Шуменско, са се преброили електронно от началото на кампанията за преброяване на населението. Това са приблизително 10 процента от жителите на областта.
„Всички знаем, че електронното преброяване не тръгна твърде гладко, тъй като имаше атаки срещу сайта, в който се извършват регистрациите. Това наложи намаляване на капацитета и наложи забавяне на самите регистрации. Към настоящия момент имаме уверението, че ситуацията е овладяна. Само в моменти, в които има по-голям интерес, тогава се получава натоварване и някакво забавяне“, каза Светла Кръстева – началник на отдел „Статистически изследвания – Шумен“.
От статистическото бюро призовават хората да бъдат активни и да се включат в онлайн кампанията. Всеки, който срещне затруднение да се преброи, може да потърси помощ от операторите. Сред най-често срещаните проблеми при регистрация е грешка при изписването на електронната поща.
„Ако един член на домакинството е изброил всички членове на домакинството, няма нужда след това някой друг отново да прави втора регистрация“, каза още Кръстева.
Обикновено консултацията с експертите на НСИ дава решение и хората.

Библиотеката в помощ на гражданите за електронното преброяване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *