Служители на ВиК на протест заради новия управител - Телевизия Шумен

Служители на ВиК-Шумен излязоха на спонтанен протест пред административната сграда на дружеството. Причината, недоволството им от смяната на досегашния управител Жанета Панайотова с инж. Емил Томов. Протестиращите бяха категорични, че искат Панайотова да продължи да управлява дружеството. До смяната й се стигна, след проведено в началото на месеца общо събрание, по време на което, до назначаването на конкурс за длъжността, за управител бе избран инж. Томов. В началото на днешния работен ден, той дойде във ВиК, за да встъпи в длъжност, след като вчера бе вписан и в Търговския регистър.

Протестиращите обясниха недоволството си с това, че новият управител не е местен и не познава особеностите на ВиК-Шумен.

Жанета Панайотова слезе при протестиращите и им благодари за подкрепата. „Оценявам вашето идване тук, като подкрепа от приятели. Нито един от нас не е сгрешил, сгрешиха тези, които проведоха общо събрание – незаконно и без нотариус, взеха решения, които ще паднат в съда. Аз не дойдох от партия, дойдох като един от вас и си тръгвам, като един от вас. Смятам, че е важно, колкото и да е трудно в този момент, да не допуснем хората да останат без вода. Не искам по никакъв повод да саботираме работата, пък било то и за три дни“, заяви Панайотова. След това тя отново се качи в кабинета на управителя, за да покани инж. Томов да слезе при протестиращите, но той не го направи. Последва бурна реакция и недоволните служители влязоха в сградата, казвайки се до кабинета на инж. Томов. Пред него, протестиращите обявиха исканията си и напуснаха. Пред журналистите, новият управител обясни, че разбира причините за протеста. „Това е организиран протест от хора, които имат симпатии към г-жа Панайотова, аз не мога да кажа нищо против нея. Щом те държат на нея, тя го заслужава. Ще направя всичко възможно хората да са спокойни и да си вършат работата“, каза още инж. Томов. Той отрече твърденията, че ще уволнява служители и обясни, че човекът, който го е поканил да заеме поста, е от Шумен, но не се занимава с политика. По думите му, предстои да бъде извършена ревизия на дружеството , а целта му е ВиК-Шумен да бъде оперативно и финансово в добро състояние.

Сменят управителя на ВиК -Шумен

ВиК – Шумен инвестира в подмяна на част от довеждащия водопровод

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *