Таксиметровите фирми искат по-високи цени - Телевизия Шумен
Таксиметровите фирми искат по-високи цени

По-високи минимални тарифи за превоз искат таксиметровите фирми в Шумен. Причината е поскъпването на горивата. Предложението ще се гласува на общинската сесия в края на месеца. Христо Христов е в бранша от 20 години със собствен автомобил. Смята, че цените трябва да останат без промяна.
„Не съм привърженик на високите цени, но ако всичко поскъпва и това ще се промени неизбежно“, каза Христо Христов – таксиметров шофьор.
В Шумен за последно минимални и максимални цени са определяни през 2018-та. Дневната минимална тарифа е 40 стотинки, нощната – 60 стотинки. Сега таксиметровите превозвачи настояват дневната цена на километър да не може да е под 85 стотинки. В момента е около 83 стотинки.
„Това по принцип е луксозна услуга и се ползва от хора, които наистина имат нужда. Иначе ще си карат собствената кола. Аз като нямам пари, не се возя на такси. Возя се когато имам нужда и ползвам такси“, каза Николай Димитров – таксиметров шофьор.
Според Димитров трябва да има регламент за броя на таксиметровите автомобили според жителите на населеното място. Така работа ще има за всички.
„Никъде го няма в Европа – да са такива цени на услугите, никъде не са толкова много такситата“, каза още Димитров.
Съгласно Закона за автомобилните превози общинските съвети определят и гласуват долната и горната граница на тарифите, по които компаниите возят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *