Технологично събитие BEST ’2021 - Телевизия Шумен
Технологично събитие BEST ’2021

Технологично събитие BEST ’2021 отново събра млади хора, насочени към модерните технологии. Тази година мероприятието се проведе под наслов “Съвременните предизвикателства пред бизнеса, науката и образованието”.
„Каузата на организаторите е да се направи реално работеща връзката между бизнеса, науката, образованието и обществото в сферата на технологиите. Началото е поставено и то започна да дава първите си плодове“, каза Владислав Генов – директор на SiT.
„Тук трябва да търсим не формата, а прагматизма и трябва да стигнем до мозъка и съзнанието на всеки един от участниците, от тези, които разработват науката, тези, които се учат и тези, които я прилагат. Защото, ако не осъзнаем, че ние работим над един общ продукт от три страни, това просто е безсмислено. Тези форуми могат да произведат форма, но не и съдържание. Не това е важно за нас, като хора, които се занимаваме с бизнес и икономика. Тези форуми изграждат това триединство, тук няма три страни, има три гледни точки“, каза инж. Валентин Върбанов – собственик на охранителна фирма.
Според Десислав Димитров, един от директорите в голяма фирма за производство на електрически уреди, такива форуми помагат на младите хора да се ориентират професионално.
„Идеята е да по-скоро ние да подпомогнем тези млади хора, за да се ориентират в тяхното бъдеще. Евентуално, защо не и да видят реално производство, реални процеси, за да могат да сравнят нашата фирма с останалите и ако решат след време да продължат развитието си при нас“, каза Десислав Димитров – директор ”Стратегически инвестиционни проекти”.
Според представители на Шуменския технологичен институт интересът от младите хора към технологиите се засилва.
„Ние имаме различни курсове, които са предвидени за начинаещи, за хора на средно ниво. А от тази година имаме и курс, който се казва „Приложно програмиране“, където вече учениците ще работят върху реални проекти, които след края на учебната година, след края на обучението, ще бъдат приложени в действителност. Това за нас е възможно най-голямата мотивация, която ние можем да дадем на хората, които тепърва започват своето развитие в тази сфера“, каза Тонислав Троев – преподавател в SiT Academy.
На форума присъстваха и студенти от Факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ към Военния университет.
„От наша страна SiT има един добър партньор по отношение на образование и наука и искам също да предам уверението на началника на университета, че ние стоим като един надежден партньор. Радвам се, че за първи път участваме заедно с бизнеса в града в такова мероприятие“, каза полк. Дилян Димитров – декан на Факултет „Артилерия, ПВО и КИС“.
Събитието се провежда ежегодно от 2018 година през месец октомври.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *