Хванаха четирима пияни и един надрусан шофьор - Телевизия Шумен
Пиян без книжка катастрофира

Установиха петима водачи да шофират след употреба на алкохол и един с неистинска шофьорска книжка. Това съобщиха от полицията в Шумен.  Малко преди 10 часа вчера сутринта на ул.“ Ген. Скобелев“ в Нови пазар за проверка бил спрян водач на мотопед с шуменска регистрация. Бил управляван от 50-годишен жител на село Памукчии. Мъжът лъхал на алкохол. Тестван бил с дрегер, отчетени били 1, 22 промила в издишания въздух. Тестът с дръг чек отчел положителна на амфетамин проба. Водачът дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейския арест в Нови пазар.  По-късно около 15:30 часа на ул.“ Плиска“ в Нови пазар е спрян  за проверка водач на лек автомобил. Зад волана бил 46-годишен мъж от Нови пазар. Бил във видимо нетрезво състояние. Тестван бил с дрегер, отчетени са 2,10 промила алкохол в издишания въздух. Дал е кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. .

Минути преди 16 часа на кръстовище образувано от улиците „Начо Гайдов“ и „Панайот Волов“ за проверка от полицейски екип е спрян водач на лек автомобил  с шуменска регистрация. Водачът, 68-годишен шуменец е тестван с дрегер. Отчетени са 1,36 промила алкохол в издишания въздух. Дал е кръвна проба за анализ, след което бил задържан в полицейския арест във Велики Преслав.

Малко след 23 часа на 10 август  е приет сигнал за възникнало пътнотранспортно произшествие на изхода на село Лозево посока Шумен. При отработване на катастрофа с материални щети станало ясно, че 53- годишен водач на лек автомобил с шуменска регистрация управлява след употреба на алкохол. Дрегерът отчел 2,12 промила в издишания въздух. Шуменецът отказал да даде кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в РУ- Шумен. 

Около 01:15 часа на ул.“ Тича“ до бензиностанция във Велики Преслав за проверка бил спрян водач на автомобил с шуменска регистрация. Автомобилът бил управляван от 53-годиен мъж от Велики Преслав. Лъхал на алкохол. Тестът с дрегер отчел 1,58 промила в издишания въздух. Не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в РУ- Велики Преслав.

Малко преди 14:30 часа вчера на ул.“ Иван К. Ивански“ в село Ивански полицейски екип спрял за проверка водач на лек автомобил с варненска регистрация. Зад волана бил 46-годишен местен жител. По време на проверката представил шофьорска книжка, издадена от Република Турция. Изяснено било, че представения документ за управление на моторно превозно средство е неистински.

По всички случаи са образувани досъдебни прозиводства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.