Шуменският университет откри новата година - Телевизия Шумен
Шуменският университет откри новата година

С тържествена церемония Шуменският университет „Епископ Константин Преславски” откри новата академична година. По традиция бяха издигнати знамената на България, Европа и знамето на университета.
Ректорът на университета проф. Георги Колев приветства с добре дошли първокурсниците.
„Скъпи първокурсници, днес вие за първи път пристъпвате прага на нашето висше училище. Ние сме учебно заведение повече от 58-60 години. За този период ние станахме с 6 хиляди бакалаври и магистри, които се обучават в повече от 70 бакалавърски, над 90 магистърски и 66 докторски програми. Вас ви обучават повече от 300 преподаватели и ви обгрижват 200 служители. Сами разбирате какво внимание отдаваме, за да получите максимално всичко, което ви е необходимо за живота“, каза проф. Георги Колев.
Биляна Николова е една от студентите, решили да продължат образованието си в Шуменския университет. Тя избрала специалност “Практическа лингвистика с английски и руски език“.
„Аз съм гражданка и мисля, че е привилегия и чест да учиш в нашия университет, понеже той е един от най-добрите. Имам доста познати тук, предполагам, че ще се запозная тепърва с нови и уникални хора“, каза Биляна Николова.
Шуменският университет дава възможности за качествено обучение, смятат бъдещите му възпитаници.
Плакет за цялостен принос и заслуги за утвърждаване авторитета на висшето училище беше връчен на проф. д-р Веселин Панайотов. Наградата на ректора в категорията „Научни постижения“ получи Филип Трендафилов, студент в IV курс, специалност “География и регионална политика”.
Студентите положиха клетва, с която обещаха да пазят и продължават традициите на университета.
Под звуците на студентския химн над 2000 първокурсници прекрачиха прага на Шуменския университет.

Шуменският университет с отлично представяне на Универсиада;

Над 20% от приема на университета е запълнен

Патронен празник на университета

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.