122 нови случаи на ковид в областта - Телевизия Шумен
Лек спад на заразените с коронавирус в област Шумен

122 са новите случаи на COVID-19 в област Шумен за изминалото денонощие, сочат данните на РЗИ. Броят на пациентите, които са на лечение в ковид отделенията на МБАЛ – Шумен, са 164. От тях с потвърден положителен резултат за COVID-19 са 151, а 13 чакат резултат. Приетите пациенти за вчера са 8, а изписаните са 12. В ковид сектор на КОЦ в Шумен са хоспитализирани 19 пациенти. В Детско отделение за болнично лечение са две деца под 18 г. В МБАЛ – Шумен с адрес в Нови пазар към момента на лечение са 24 пациенти.

В интензивно отделение са 5 пациенти, като всички са интубирани. За вчерашният ден няма починали.

360 дози ваксини са поставени вчера в област Шумен. Общо поставените дози до момента са 59 904 за областта, а броят на лицата със завършен ваксинационен курс е 30 645.

Служителите на РЗИ – Шумен призовават за спазване на въведените противоепидемични мерки. Съвместен екип от инспектор на РЗИ – Шумен, служител на ОД на МВР-Шумен и ОДБХ са констатирали посещение на клиент в заведение за хранене и развлечение без „зелен сертификат“. Съставен е акт за административно нарушение. Връчено е и едно предписание за провеждане на задължителните противоепидемични мерки на питейно заведение в града. . Ежедневните проверки продължават.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *