БК „Шумен“ ще гони плейофи през новия сезон - Телевизия Шумен
БК „Шумен“ ще гони плейофи през новия сезон

Баскетболният отбор на Шумен готов за новия шампионат, който стартира на осми октомври. Шест са новите попълнения в тима към момента, от които трима са американци.
С амбиция за по-добро представяне спрямо дебютния в елита миналогодишен сезон, баскетболният мъжки отбор на Шумен се подготвя за старта на новия шампионат.
„Тази спортно-състезателна година да започнем да играем по-добре още от самото начало, мисля че за това ще допринесат новите попълнения, както българите, така и чужденците, мисля че имат качества, имат опита да вдигнат класата на отбора“, изтъкна Янко Янков – ст. треньор БК „Шумен.
Атмосферата в тима е добра, а баскетболистите са сплотени и уверени.
„Отборът има потенциал за доста добро представяне. Атмосферата в отбора поне за момента е доста добра, всички искаме да напредваме, мисля че и треньорите могат да го потвърдят – това се вижда и в тренировките. Всички сме млади, натискаме в тренировъчния процес и смятам , че тази година ще завардваме шуменската публика с повече победи“, каза Виктор Серафимов – капитан на БК „Шумен“.
Спортно-техническият щаб поставя високи цели, въпреки младия отбор, с който разполага треньорският колектив, ще се гони класиране в плейофите .
„Поставяме цели, да постигнем повече победи, да се борим в края на сезона да участваме в плейофите и за купата на България, това значи да бъдем между първите осем. Ще вложим много усилия в залата и извън нея, да се опитаме да постигнем тази цел“, каза Янко Янков – ст. треньор БК „Шумен.
Предсезонната подготовка на шуменци преминава през контролни срещи в Сърбия, след което ще има мачове в Шумен и Плевен, преди първия официален друбой – гостуване срещу Черноморец Бургас.

Поздравления за шуменските баскетболисти

Шумен ще бъде домакин на турнир по стрийт баскетбол

Шумен чества 100 години баскетбол

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.