„Ботев“ (Каменяк) победи „Смядово“ в междинния кръг през седмицата - Телевизия Шумен
„Ботев“ (Каменяк) победи „Смядово“ в междинния кръг през седмицата

През изминалата седмица се играха срещите от ХХV-тия междинен кръг в Южна „А“ Регионална футболна група „Шумен“. Лидерът „Енев-Дибич“ е недостижим на върха. Продължава битката за второто място между „Чавдар“ (кв.Дивдядово) и претендента „Върбица“ от едноименния град. Люти битки има и в долните етажи. Отборите опашкари се активираха и се борят за по-предно класиране.

Новакът „Ботев“ (Каменяк) постигна шестата си победа от началото на първенството срещу силният тим на „Смядово“. Гостите са четвърти в класирането след лидера „Енев-Дибич“, „Чавдар“ (кв.Дивдядово) и „Върбица“, и гостуването им в Каменяк се очакваше с огромен интерес. Хубавото време за началото на месец май и късният час за началото на двубоя събраха доста любители на футболната игра не само от село Каменяк и град Смядово, но и от съседните населени места на община Хитрино. В първата част нападателите на „Ботев“ (Каменяк) се надпреварваха кой повече ще пропусне пред вратата на смядовчани. Росен Стефанов, Хамза Руфи, Алекс Русев и Севдалин Христов надбягваха защитата на гостите, но в завършващата фаза все грешаха. В края на полувремето Росен Стефанов превзе вратата на „Смядово“ и зарадва верните фенове на „Ботев“(Каменяк) – 1:0. Гостите от „Смядово“ отвърнаха на удара, но и така не можаха да превземат до края на полувремето вратата на домакините.

През втората част „Ботев“ (Каменяк) понамали темпото, а това даде шанс на „Смядово“ да изравни с гола на Георги Георгиев. В края на мача щурма на домакините доведе до нов гол реализиран от Хамза Руфи, който преди това на 3-4 пъти се озова „очи в очи“ с вратаря на „Смядово“. Крайното 2:1 предвижи „Ботев“ (Каменяк) на 9-то място в класирането изпреварвайки конкурентите – „Ендже“ (Царев брод), „Балкан“(Средня), „Велики Преслав“ и „Балкан 1965“ (Градище). В оставащите още пет кръга до края на първенството, единият от които отново междинен през седмицата, ще се даде отговор за втория участник във финалите за определяне първенците в Шуменска област. В тези пет кръга отборите в долните етажи на южната група „Шумен“ също ще се борят за по-предно крайно класиране.

Текст и снимка: Салим Салих

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *