„Ботев“ (Нови пазар) загуби контролата срещу „Спартак 1918“ II (Варна) - Телевизия Шумен

Футболистите на „Ботев“(Нови пазар) загубиха с 3:1 втората контрола със „Спартак 1918“ II (Варна) играна на терен „Живко Господинов“ в Спортен комплекс „Локомотив“ в морската ни столица. Преди седмица контролата в Нови пазар завърши без победител 1:1. Въпреки топлото време двата тима показаха много добра игра. Домакините съвсем заслужено спечелиха контролата след по-добра игра и в двете части на мача. Гостите от Нови пазар обаче поведоха в резултата още в началото на контролата. Ново привлеченият Петко Петков – бивша юноша на „Ботев“(Нови пазар) преодоля варненския вратар и я заби в мрежата му. „Младите соколи“ от Варна бързо изравниха резултата. В 10-та мин. Денислав Иванов от дузпа реализира за 1:1. В 35-та мин. капитана на „Ботев“(Нови пазар) Йордан Миленов се контузи и не можа да завърши контролата. Две-три минути след това Даниел Халачев направи обрат в резултата, след като беше изведен очи в очи с вратаря на гостите след подаване на Стефан Стоянов. До края на полувремето гостите от Нови пазар имаха няколко изгодни за гол положения – пропуснати от нападателите.

През втората част „Спартак 1918“ II (Варна) бяха по-активният отбор, като по-често търсеха пътя към противниковата врата. Александър Янчев, Александър Александров и Виктор Иванов от близко разстояние не можаха да намерят очертанията на вратата на „Ботев“(Нови пазар). Все пак в 76-та мин. Стефан Стефанов надбяга защитата на гостите и оформи крайното 3:1.

Следващата контрола на „Ботев“(Нови пазар) е на 27 юли (сряда) от 18,00 часа в Нови пазар с първенеца на Разградската регионална група за сезон 2021/2022 тим на „Адаспорт“(Острово).

Текст и снимка: Салим Салих

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.