„Ботев“ (Нови пазар) победи в контрола „Енев-Дибич“ - Телевизия Шумен

Футболистите на „Ботев“(Нови пазар) победиха с 2:0 „Енев-Дибич“(Шумен) в контрола, играна на стадион „Пенчо Захариев“ в Браничево. Въпреки студеното и ветровито време двата отбора заложиха на бързата и нападателна игра. Първата част премина равностойно без отбелязани голове. Въпреки това обаче, свои шансове имаха както футболистите на „Ботев“(Нови пазар), така и на „Енев-Дибич“. Нападателите явно се пазеха на хлъзгавия изкуствен терен, но не липсваха и стълкновения в резултат на които няколко състезатели и от двата отбора напуснаха игралното поле, неможаха да довършат контролата.

Още в началото на втората част „Ботев“(Нови пазар) се настани трайно в игралното поле на „Енев-Дибич“ и резултата не закъсня. В средата на полувремето бърза атака от ляво на новопазарци завърши с подаване към Данаил Димитров, който от малкото наказателно поле подложи крак за 1:0. Десетина минути след това отново Данаил Димитров – този път от дясно преодоля защитник на „Енев-Дибич“ и от рамката на наказателното поле заби топката за втори път в мрежата за 2:0. До края на контролата футболистите на „Енев-Дибич“ осъществиха няколко бързи контраатаки, но пропуски на нападателите им оставиха резултата непроменен.

На 11 февруари 2023 г. (събота) е следващата последна контрола на „Ботев“(Нови пазар) с тима на „Суворово“(Суворово). Мача е насрочен за 14,00 часа в Суворово.

Ден по-късно на 12 февруари 2023 г. „Енев-Дибич“(Шумен) ще гостува за контрола на „Дунав“ II (Русе).

Текст и снимка: Салим Салих

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *