„Велики Преслав“ с първа победа за пролетта - Телевизия Шумен

Поредният ХХIII-ти кръг от футболното първенство в Южна „А“ Регионална група „Шумен“ се игра в петък и понеделник. Получиха се доста интересни резултати. В петъчния двубой Смядово надделя като гост над „Заря 1962“ (Звегор) с категоричното 3:0. В ранен мач лидерът „Енев-Дибич“ прегази у дома „Балкан 1965“ (Градище) с 8:2. В първата част домакините реализираха четири попадения във вратата на гостите, още толкава вкараха и през втората част. Гостите от Градище успяха да върнат само два гола през втората част на двубоя, реализирани от Николай Иванов от дузпа, и от Иван Мойсеев.
В Каменяк гостите от Велики Преслав спечелиха първите три точки от началото на пролетния полусезон. Домакините се бяха подготвили подобаващо за мача. Преди началото му на деца от футболния клуб „Ботев“ бяха раздадени бели фланелки, с които младите футболни таланти да тренират на новоизградената комбинирана спортна площадка в центъра на селото. Двубоят ще се запомни с много слабата игра на футболистите на „Ботев“ (Каменяк), които се „вързаха“ на играта на гостите и допуснаха втора загуба у дома от началото на пролетният дял от първенството. За гостите това бе първа победа за пролетният дял от първенството. Голът за победата реализира с глава капитанът Данаил Венков в 70-та минута след центриране от дясно на Ивайло Свиленов. Дотогава домакините пропуснаха една дузина изгодни за гол ситуации, нереализирани от Росен Стефанов, Хамза Руфи, Алекс Русев и Севдалин Христов. Все пак и вратарят на гостите Христо Бойчев има съществен дял за победата на „Велики Преслав“. Той спаси три-четири чисти положения само през второто полувреме и опази вратата си „суха“ до края на двубоя.
В Трем местният тим „Устрем“ доста трудно надделя над гостите от „Герой“ (Зайчино ореше). Голът за победата реализира Месут Закир през втората част на мача.
В Хитрино едноименният тим спечели с класическото 3:0 над гостите от „Балкан“ (Средня). Тасин Севгин реализира за 1:0 през първата част на мача. През втората нови два гола на Васил Христов оформиха крайното 3:0.
„Върбица“ също спечели гостуването на „Локомотив“ (Каспичан) с головете на Християн Андонов, Янислав Андонов и Ерджан Онбашиев. Голът на честа за домакините реализира Денчо Желев.
Отборите на „Чавдар“(Дивдядово) и „Ендже“(Царев брод) в този кръг почиваха.
Ето всички резултати и класирането в групата.

Текст и снимка: Салим Салих

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.