„Волов“ (Шумен) и „Шумен 2007“ с равенство в дерби мача на Шумен - Телевизия Шумен

„Волов“ (Шумен) и „Шумен 2007“ не можаха да се победят в дерби мача на Шумен. Двубоят от III кръг на Централна областна група „Шумен“ се игра на ученическия стадион „Цоньо Василев“, където ще се играят и следващите домакински мачове на двата шуменски футболни клуба.
Мачът започна вихрено с непрестанни атаки и към двете врати. Още в 10-та минута бърза атака на „Шумен 2007“ завърши с подаване към Найден Георгиев в наказателното поле на противника. С плътен удар централният нападател на „Шумен 2007“ прати топката в мрежата за 0:1. Две минути след това ответна атака на „Волов“ (Шумен) също завърши с отбелязване на гол. Даниел Симеонов зарадва многобройните привърженици на тима. Рано падналите два гола дадоха нови импулси на младите шуменски футболисти, но въпреки многото изгодни за гол ситуации и пред двете врати до края на първото полувреме нови попадения нямаше.
В началото на втората част „Волов“ (Шумен) взе инициативата, но към края „Шумен 2007“ беше по-добрият отбор, но пропуски на нападателите лишиха тима от победа в двубоя. Точно, компетентно и безпристрастно съдийство на Светослав Стойчев, с асистент-реферите Николай Тодоров и Тихомир Иванов.
В останалите двубои от кръга прави впечатление изразителната победа 6:1 на „Ботев“ (Нови пазар) срещу „Ендже“ (Царев брод), както и на „Чавдар“(Дивдядово) срещу „Смядово“ (Смядово) с крайното 5:2.
„Локомотив“ (Каспичан) загуби у дома с 1:2 от „Златен век 2020“ (Велики Преслав), като двата гола за гостите реализира Ивайло Иванов – по един в двете полувремена.
Отборът на „Енев“ (Дибич) в този кръг почива.

Текст и снимка: Салим Салих

„Волов“ (Шумен) няма да играе в Североизточна трета лига

„Шумен 2007“ започна с победа пролетния дял от първенството

Започна футболното първенство

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *