Вратарка на националния отбор на Грузия ще пази за „Олимпия“ (Шумен) - Телевизия Шумен
Вратарка на националния отбор на Грузия ще пази за „Олимпия“ (Шумен)

„Олимпия“ (Шумен) обяви трансфера на Грузинската вратарка Ека Табагари за поредното четвърто ново попълнение през зимната пауза. Ека Табагари подписа двугодишен договор с шуменския футболен клуб и има амбицията да подпомогне за успешното представяне в пролетният дял на Държавното първенство по футбол за жени. Грузинската национална вратарка изрази амбиция и удовлетворение, след като официално се присъедини към тима, воден от треньорката Албена Тодорова.
Ека Табагари е на 19 години и е висока 1,85 м. Започва да играе футбол в грузинския футболен отбор „Зарзма“, където играе 2 години. След това преминава в отбора на „Кхоби Колхети“ и помогна тима да завърши на третото място в изминалото първенство и да спечели Купата „Аджара“. Ека Табагари записва много участия като несменяема титулярка с националните гарнитури на Грузия за девойки до 17 и до 19 години и скоро получава повиквателна и за женския национален отбор.
Ръководството на ФК “Олимпия“ (Шумен) приветства Ека Табагари за включването й в отбора и й пожелава здраве, много голове и много успехи с червено-белите цветове през пролетният дял от Държавното първенство по футбол за жени.

Текст: Салим Салих
Снимка: Ека Табагари – Личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.