„Върбица“ и „Чавдар“ (Дивдядово) в битка за второто място в Южната група - Телевизия Шумен
„Върбица“ и „Чавдар“ (Дивдядово) в битка за второто място в Южната група

В неделя се играха останалите двубои от ХХIV-ти кръг на футболното първенство в Южна „А“ Регионална група „Шумен“. Получиха се доста интересни резултати. Футболистите на „Смядово“ и „Локомотив“ (Каспичан) не можаха да се победят и мачът завърши 4:4. Гостите от Каспичан поведоха с два гола още в началото на срещата, но домакините успяха да върнат един гол до края на първата част, реализиран от Георги Сираков. В началото на втората част Георги Георгиев вкара два гола и обърна мача в полза на „Смядово“. Нов гол на каспичанци отново възстанови равенството – 3:3. Валентин Димитров даде отново преднина на домакините, но в края на мача „Локомотив“ (Каспичан) успя да изравни 4:4. Напрегнат, динамичен мач с поделени точки накрая – казаха ръководителите на двата футболни клуба.
Подялба на точките имаше и в двубоя в село Градище с гостите от Трем. Крайното 3:3 е красноречиво доказателство за напрегнатия двубой. Много пропуски и пред двете врати – казаха любителите на футбола, наблюдавали мача.
В Менгишево, където играе домакинските си мачове „Върбица“ победи гостите от „Ботев“ (Каменяк) с 5:1. Три от головете домакините реализираха през първата част на мача. Янислав Андонов и Даниел Перушински (2) записаха имената си сред голмайсторите. В началото на втората част гостите намалиха с гола на Хамда Руфи, но нови два гола на Ерджан Онбашиев от дузпа, и на Синан Юксел оформиха крайното 5:1.
В Зайчино ореше местният тим „Герой“ спечели с 2:1 мача с „Хитрино“. След равностойна игра нулевото равенство се запази до края на първата част. В началото на втората част гостите поведоха с 0:1, но домакините намериха сили в себе си и до края на мача успяха да обърнат мача в своя полза. Головете за „Герой“ (Зайчино ореше) реализираха Пламен Петров и Илтер Шахин.
„Балкан“ (Средня) и „Велики Преслав“ в този кръг почиваха и не прибавиха нищо към актива си.
Ето всички резултати и класирането в групата.

Текст и снимка: Салим Салих

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.