„Динамо“ (Вълнари) спечели гостуването на „Борци“ - Телевизия Шумен

Футболистите на „Динамо“(Вълнари) спечелиха гостуването на „Борци“ с 0:7 служебно след 47 минутна игра. Двубоя се игра в село Черноглавци поради наказание наложено на тима от село Борци за един мач. Срещата се очакваше с доста голям интерес. Още в 11 часа любители на футболната игра пристигнаха за да наблюдават двубоя, но за тяхно голямо разочарование разбраха, че в последният момент ОС на БФС-Шумен е насрочил мача с 30 мин. по-късно. Въпреки това двубоя започна доста късно. Символичните домакини тима на „Борци“ и така не можа да окомплектова цял състав и започнаха мача с 9 състезатели. Още в началото „Динамо“(Вълнари) се настани трайно в игралното поле на „Борци“(Борци). Непрестанните им атаки не спряха до края на полувремето, а реализираните голове във вратата на Фахри Рамаданов бяха три. Сонер Насъф в 10-та мин. преодоля двама защитници и от рамките на наказателното поле заби топката в мрежата 0:1. В 34-та мин. и 36-та мин. отново Сонер Насъф нахлу мощно в наказателното поле на символичните домакини и заби топката за 0:3.

„Борци“ започна второто полувреме със 7 състезатели. Всички присъстващи разбраха, че мача няма да продължи много. В 46-та мин. Сонер Насъф вкара още един гол във вратата на „Борци“ – 0:4, а това стана причина един от състезателите му да падне на футболния терен и да поиска медицинска помощ. След близо минута главният съдия Красимир Кръстев даде последен сигнал – а това по наредбата е прекратяване на двубоя и ще последва служебен резултат. Към резултата получен до сега 0:4 ще се прибавят още 3 за крайното 0:7 служебно.

„Борци“ има още един отложен мач отново тук в село Черноглавци с местният тим „Зенит“. Дали и този двубой отново ще е протоколен ще видим в следващата седмица след като ОС на БФС-Шумен го насрочи. Има ли полза от такива протоколни срещи нека сам си направи съответните изводи. Даден мач коства на отбора домакин в рамките на 600 – 700 лева, за гостите разходите са само за транспорт.

В Шуменска област от това първенство сезон 2022/2023 отбор неявил се на дадена среща заплаща всички разходи за двубоя. Ако до следващата среща не ги плати се изважда от състава на съответната група. Този казус кара отборите гости да се явяват на някои от мачовете си със 7  състезатели. Играят 3 – 5 минути . . . . и двубоят приключва след като един състезател се контузва и не може да продължи да играе. Дали това е правилно нека всеки си направи съответните изводи.Реферите, доктора и охраната на мача обаче си вземат хонорарите за цял мач.

Текст и снимка: Салим Салих

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *