„Ендже“ (Царев брод) и „Локомотив“ (Каспичан) в зрелищно реми - Телевизия Шумен

Футболистите на „Ендже“ (Царев брод) и „Локомотив“ (Каспичан) не можаха да се победят в среща от ХI-тия кръг на Централна „А“ Регионална група „Шумен“. В неделя по обяд двата тима изиграха напрегнат двубой с много интересни ситуации и пред двете врати. Гостите от Каспичан са трети във временното класиране и имат претенции да играят на финалите за определяне първенците в Шуменска област в края на първенството. Тогава първите два отбора от трите групи ще образуват две финални групи. Ще се изиграят срещите по системата „всеки срещу всеки“. Победителите в тези две групи ще играят финал, тези на второ място – малък финал за трето и четвърто място. Затова залогът в мача в Царев брод за пълен успех беше на дневен ред и за двата тима. „Ендже“ (Царев брод) започна уверено пролетния дял от първенството с изразителна победа като гост на „Смядово“ в миналия кръг. Нещо подобно постигна и „Локомотив“ (Каспичан) при гостуването на аутсайдера „Балкан“ (Градище). Още в началото двата тима се вкопчиха в битка по целия футболен терен. По-добрата игра на гостите беше възнаградена в средата на полувремето с попадение, реализирано от Тодор Стойчев.
През втората част „Ендже“ (Царев брод) усили ударната мощ и с бързи атаки често се озоваваше пред вратата на Марин Александров. Хакан Шюкрю, Иван Мойсеев, Илиян Бонев и Денис Бахтияр направиха пропуски за домакините. Гостите от Каспичан също атакуваха вратата на Никола Петров, но все безрезултатно. Ще се запомнят пропуските на Георги Сираков, Тодор Стойчев, Илиян Илиев и Денчо Желев. В 65-та минута бърза атака на домакините завърши с нарушение в наказателното поле на „Локомотив“ (Каспичан). Главният съдия Красимир Кръстев от Шумен без колебания посочи бялата точка за дузпа. С изпълнението се нагърби Петър Добринов, който не пропусна да изравни – 1:1. До края на мача домакините пропуснаха няколко изгодни за гол ситуации, най-фрапиращата от които беше 2-3 минути преди края, когато Иван Мойсеев се размина с топката при опразнена вече врата. В 89-та минута Мартин Леков от гостите получи червен картон за извършеното нарушение срещу противников състезател в центъра на игралното поле.
В другите срещи от кръга прави впечатление изразителната победа на „Чавдар“ (Дивдядово) срещу „Балкан“ (Градище) с 13:1. Лидерът „Енев“ (Дибич) взе победа при гостуването на „Герой“ (Зайчино ореше). „Шумен 2007“ взе нова победа над гостите от „Смядово“. „Устрем“ (Трем) не можа да стигне до село Менгишево, където играе като домакин тимът на „Върбица“, след като автобусът с футболистите претърпял повреда. За неявяването ще се присъди служебен резултат в полза на отбора на „Върбица“.
Ето всички резултати и класирането в групата:

Текст и снимка: Салим Салих

 

„Чавдар“ (Дивдядово) продължава победната серия

„Устрем“ (Трем) взе домакинска победа над „Ендже“ (Царев брод)

„Локомотив“(Каспичан) превзе върха в Централна група „Шумен“

Футболното първенство в Шумен ще се проведе в три групи

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *